Oplichter maakt duizenden euro’s buit door babbeltruc

Geschreven door de Redactie op maandag 26 maart 2012

Haarlem – De politie waarschuwt voor een babbeltruc waar maandag- middag een 59-jarige Haarlemse het slachtoffer van werd. De vrouw was die dag bij de bank van haar overleden moeder geweest om zaken te regelen. In de middag werd zij gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de bank. Deze vertelde de Haarlemse dat zij moest inloggen op het internetbankieren.

Vanwege ‘een update’ zou zij de inloggegevens moeten doorgeven. Hierdoor is er een schade van enkele duizenden euro’s ontstaan.

De politie waarschuwt voor deze truc! Net als bij uw pincode, zal de bank nooit om dit soort persoonlijke gegegens als inlogcodes vragen. Geef dit nooit, aan niemand!

 1. Ad
  27 maart 2012 op 16:19 | #1

  Hoe is het toch mogelijk, na zoveel waarschuwingen, dat men er dan instinkt.Sterkte voor het slachtoffer. Hoop dat de oplichter wordt gevonden en dan HEEL goed straffen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Mike
  27 maart 2012 op 17:53 | #2

  Staat de dader niet op de camera van de bank?
  aangezien ze wist om welke bank het ging en dus misschien de vrouw heeft horen praten?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Memyself
  28 maart 2012 op 07:55 | #3

  Beetje vreemd dat de dader de gegevens wist dat de vrouw in de bank os geweest en wist van miss hien wel veel geld….zit er een lek bij de bank? Ik weet nl dat bank,edewerkers in elk account van elke klant kan kijken heel fijn als er iets is, maar heel eng als je weeet dat dit dus ook kan gebeuren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. spaarne1
  28 maart 2012 op 17:44 | #4

  meschien toch een lek bij de bank.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.