Bekeuringen en ingevorderde rijbewijzen tijdens bromfietscontroles

Geschreven door de Redactie op donderdag 15 maart 2012

Haarlem – Donderdagmiddag- en avond hebben er op de Raaks en het Houtplein bromfietscontroles plaatsgevonden waarbij meerdere bekeuringen zijn uitgedeeld. Van 16:45 tot 18:00 uur controleerden agenten onder meer de constructiesnelheid en de papieren van meerdere bromfietsen. Zes bromfietsen bleken te hard te kunnen rijden.

Daarnaast reden twee bestuurders zonder rijbewijs en was één voertuig niet verzekerd. Tussen 19:00 en 21:00 uur vond dezelfde controle plaatst aan de Raaks. Drie bestuurders reden zonder helm en 17 bromfietsen hadden een overschrijding van de constructiesnelheid.

In totaal zijn er bij de twee controles negen rijbewijzen ingevorderd.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. clifford
  16 maart 2012 op 12:11 | #1

  rijbewijzen invorderen omdat een brommertje te hard gaat?
  het word echt steeds gekker in dit land…. Belachelijk !

  Laat ze eens nuttig werk gaan doen ipv dit soort onzin altijd en overal.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. jeroen
  16 maart 2012 op 14:01 | #2

  wat beoit het of een scooter 60 gaat?? Een ferrari gaat ook veeelste hard waarom mag dat wel??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Kees
  16 maart 2012 op 15:28 | #3

  Juist een hele goede zaak dat er controle is. De regels zijn er niet voor niets, brommers zijn relatief heel vaak betrokken bij ongelukken en die ontstaan toch echt meestal door te hard en roekeloos rijden. Laat ze maar vaker controleren wat mij betreft. Alleen vraag ik mij af of een rijbewijs invorderen wel zin heeft, want ik heb gewoon het idee dat er dan gewoon zonder rijbewijs gereden wordt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Europawijk
  17 maart 2012 op 07:06 | #4

  Invordering van je rijbewijs als je 16 of 17 bent, geeft ook een groot nadeel als je straks je auto rijbewijs wilt behalen. Want de eerste strafpunten heb je dan al in je zak zitten. Invordering zijn twee punten, dus nog 1 te gaan en heb je straks je auto rijbewijs gehaald en je haalt een stommiteit uit kan je opnieuw gaan beginnen met alles wat je hebt opgebouwd. Weg rijbewijs, strafzaak, bekeuringen en weer opnieuw dure lessen gaan nemen. Wat is het toch fijn dat je hiermee je toekomst op het spel zet. Laat je scooter of brommer gewoon intact zoals hij hoort te zijn en zing die twee jaar uit dat je ermee rond kan rijden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Boerhaave
  17 maart 2012 op 13:28 | #5

  Er wordt bedoelt dat de kentekenbewijzen worden ingevorderd, tenminste, de vorige keer werd er bij mij mijn kentekenbewijs ingevorderd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Tom
  18 maart 2012 op 10:24 | #6

  wederom geldklopperij

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Mike
  18 maart 2012 op 15:23 | #7

  @jeroen
  De scooters zijn gemaakt op de snelheden die ze kunnen halen.
  Als je die gaat opvoeren dan kan de constructie of de remmen het misschien niet meer aan, waardoor de kans op ongelukken vergroot wordt.

  Een ferrari is ook gebouwd naar de prestatie van de motor.
  Als je een Ferrari motor in een golf zet zonder het chassis of remmen E.D. aan te passen kan je het chassis krom trekken of de remmen verminderen de snelheid te weinig waardoor je weer gevaarlijke situaties kan creeren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Debouncer
  18 maart 2012 op 21:31 | #8

  Mike :@jeroenDe scooters zijn gemaakt op de snelheden die ze kunnen halen.Als je die gaat opvoeren dan kan de constructie of de remmen het misschien niet meer aan, waardoor de kans op ongelukken vergroot wordt.

  Larie. Er wordt geen enkele bromfiets of scooter in Nederland gemaakt en er worden heus geen lichtere remmen opgezet. Constructie is ook gewoon zoals in het land van productie. Daar mag men vaak veel sneller rijden op dezelfde voertuigen. Heb je wel eens gezien hoe licht een racefiets gebouwd is en welke remmetjes daar op zitten? Gewoon geldklopperij die controles. Meestal werkje voor de feest-politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. reetv3ter
  20 maart 2012 op 03:59 | #9

  Ik wil niet vervelend zijn mike, maar alle hedendaagse (kwaliteit) scooters zijn gebouwd om snelheden aan te kunnen van minimaal 75 km/h, dit rijden deze scooters ook in de landen waar ze worden gebouwd (italie, spanje). Alleen zodra de scooters nederland binnen komen worden er begrenzingen op gezet zodat de scooter nog maar 50 gaat en de motor op nadelige wijze word belast. Als je eens goed naar de hedendaagse scooters kijkt zie je techniek die niet onder doet voor zware motorfietsen zoals: schijfremmen, hydraulische vering, gasvering en chassis die sterk zat zijn. Zeker met de rijlessen tegenwoordig voor de brommer vind ik dat die snelheid best omhoog mag! Dit is pure geldklopperij!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Gekke Giel
  9 april 2012 op 23:55 | #10

  Hahaha amateurtjes,
  Ga je te harD? meld je aan op Rollerbank site,
  Ik zag ze laatst komen aanrijden, meteen weg was ik:)

  Ga boeven vangen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.