Veel schade na brand door kachel in woning aan de Korenburgerweg

Geschreven door de Redactie op maandag 6 februari 2012

Haarlem – Een brand in een woning heeft maandag aan het begin van de avond veel schade veroorzaakt in een woning aan de Korenburgerweg. Om even over zeven uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. In de woning had een elektisch kacheltje brand veroorzaakt. Omdat de bewoners niet thuis waren werd de brand pas laat opgemerkt door de buren.

De brandweer wist het vuur snel te blussen en is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen. De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling. Brandweerlieden hebben vervolgens alle brandende voorwerpen via het raam naar buiten gegooid. Tijdens de bluswerkzaamheden zijn enkele naastgelegen woningen tijdelijk ontruimd geweest.

Een ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse, maar gelukkig raakte er niemand gewond.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Diemux
  7 februari 2012 op 00:03 | #1

  Niet slim natuurlijk om een elektrische kachel aan te laten staan als je weg bent.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. johanna
  7 februari 2012 op 20:42 | #2

  Heel veel sterkte! Wij wonen aan de overkant en zagen het gebeuren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Nick
  8 februari 2012 op 05:43 | #3

  De bewoner was enige weken geleden zijn huiskamer nog aan het schilderen, nu kan hij zijn hele woning gaan doen :-( Wij hebben contact met de buren ernaast en wens alle bewoners sterkte tijdens deze vreselijk kou, brand, rookontwikkeling en waterschade !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.