Politie opzoek naar getuigen van zware mishandeling op Lange Herenvest

Geschreven door de Redactie op woensdag 2 november 2011

Haarlem – De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een zware mishandeling in de nacht van zondag op maandag. Een 20-jarige Haarlemmer liep omstreeks 03:00 uur over de Spiegelstraat / Lange Herenvest toen hij werd aangesproken door een jongen. Toen de Haarlemmer weg liep werd hij plotseling van achteren dusdanig hard geslagen, dat hij op de grond viel.

Tijdens zijn val is de gouden ketting van zijn nek afgerukt. De Haarlemmer werd vervolgens door de onbekende jongen en nog een jongen die erbij kwam, meerdere malen geschopt en geslagen. De twee jongens zijn er vervolgens vandoor gegaan. De politie heeft een zoekslag uitgevoerd in de omgeving, maar helaas geen verdachten aangetroffen.

In het ziekenhuis bleek de Haarlemmer zijn arm op meerdere plekken gebroken te hebben, daarnaast was zijn neus gebroken. Ook had hij meerdere schaafwonden en sneden. Hij is een nacht ter observatie opgenomen in het ziekenhuis, later is hij geopereerd.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zij geweest van het incident en mogelijk meer informatie hebben over de verdachten. Van een van hen is bekend dat hij een donkere huidskleur had en zwart krullend haar had. Ook had deze jongen een wat gezet postuur. Van de andere informatie is geen informatie bekend.

Mensen die iets gezien hebben wat de politie mogelijk kan helpen in haar onderzoek naar deze zware mishandeling, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

 1. peter
  2 november 2011 op 17:29 | #1
 2. Kees
  2 november 2011 op 17:59 | #2

  Sterkte voor deze jongeman. Wat een vreselijke figuren lopen er toch rond, ze hebben kennelijk er geen idee van wat ze anderen aandoen. Triest zijn dit soort mensen en ik hoop maar dat ze snel gepakt en flink gestraft worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Ares
  3 november 2011 op 16:04 | #3

  Wat erg!! vreselijk wat er allemaal kan gebeuren. Ik wens de jonge man heel veel beterschap en sterkte toe. Ik hoop dat die schurken z.s.m. worden opgepakt en hun verdiende straf krijgen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. christina
  4 november 2011 op 08:46 | #4

  donkere huidskleur en zwart krullend haar………….het zal niet zo zijn.sorry hoor, ik ben niet racistisch, maar word hier zoooo onwijs boos om,even voor de duidelijkheid tegen die bewuste persoon die ongetwijfeld hier gaat lezen, want ooooo hij is zo dapper, dit is NEDERLAND hoor?en wij ontvangen jou en de rest met open armen,en dan is dit gedrag onze dank? ik zou zeggen, als je gevonden word, met t eerste de beste vliegtuig terug naar je eigen land, want jij………..verdient het niet om hier te wonen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Wendy
  4 november 2011 op 08:59 | #5

  Ik ben het helemaal met Christina eens!

  En de buitenlandse mensen die wel wat van hun leven maken hier in Nederland worden er uit gezet.. En dit tuig mag blijven..

  Een schande vind ik het!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. creanel
  4 november 2011 op 12:21 | #6

  Hey Cristina

  helemaal mee eens ze denken echt dat dit lui lekkerland is en dat hier geen regels zijn

  heel veel sterkte voor de jonge man en beterschap

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Chris
  4 november 2011 op 13:05 | #7

  “ik ben niet racistisch, maar..”

  Je bent wel racistisch!

  Jammer dat je zo’n nare gebeurtenis aangrijpt om je vreemdelingenhaat te etaleren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. rob
  5 november 2011 op 15:02 | #8

  @Chris
  dan maar racistisch maar dit soort mensen horen hier niet

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. ik1981
  5 november 2011 op 22:44 | #9

  @ Chris

  Hmmm, jammer dat je van een mening vreemdelingenhaat maakt, als het een blanke was geweest had ze ongetwijfeld gevonden dat de dader op water en brood gezet moet worden in een tochtige, natte cel… Het punt is, dat dit ongehoord is, ongeacht of je diegene op een vliegtuig wil zetten of niet! Ik wens het slachtoffer veel sterkte toe.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. tom
  6 november 2011 op 21:16 | #10

  Ik hoop dat ze de daders vinden!

  @ Christina, Rob ed
  Wat betreft “donkere huidskleur en zwart krullend haar” Dat heb ik ook (ben onschuldig hoor:) Ik ben hier geboren (kon ik niets aan doen en u waarschijnlijk ook niet) en ik ga/kan ook niet weg. Waar moet ik heen? Een land claimen op basis van ras of gedrag is raar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Wendy
  7 november 2011 op 09:08 | #11

  @Tom.

  Nee niet iedereen moet weg met zwart krullend haar en een donkere huidskleur. Ik ben ook van mening dat die mauro ook niet weg moet. Die maakt namelijk wat van zijn leven. Doet aan een sport, is vriendelijk en toont respect! Maar dit tuig waar je over leest hebben we niets aan! Dus ze doen het helemaal zelf! Ze zorgen er zelf voor dat ze gehaat worden en verpesten het ook voor de anderen met “zwart krullend haar”. En als het om Nederlanders zou gaan.. Mogen die van mij ook een forse straf krijgen! Alleen stellen de straffen in Nederland niet zo veel voor, en komen ze er dan waarschijnlijk van af met een taakstrafje. Je kan een nederlander niet het land uit zetten.

  Ik zou zeggen, we ontvangen mensen “met zwart krullend haar, en een donkere huidskleur” met open armen. Maar wanneer ze het voor henzelf en anderen gaan verpesten. Dan maar terug!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. christina
  7 november 2011 op 10:27 | #12

  ik ben het met wendy eens,en nee ik ben echt niet een rassist, mensen die me kennen weten dat,en ja ook een nedelander die dingen doet die niet door de beugel kennen verdient een forse straf, maar nederland is daar zo slecht in?kijk naar de de damschreeuwer, en iemand die een mens t leven ontneemt,(de verschillen van straf dus)dat is toch te gek voor woorden?,nederland word toch eens wakker,ik blijf niet reageren, daar is deze site volgens mij niet voor.maar soms………..kan ik mijn menig wel van de daken schreeuwen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Moi
  7 november 2011 op 16:46 | #13

  KIjk eens naar de huidskleur van de verdachten in een programma als Opsporing verzocht en trek zelf een conclusie..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Tom
  8 november 2011 op 16:32 | #14

  @ Wendy
  Ik was misschien een beetje onduidelijk, excuses
  Wat ik bedoel is dat grote groepen mensen zoals ik “donkere huidskleur en zwart krullend haar” Hier al generaties wonen; Spanjaarden, Italianen, Molukkers, Surinamers, Turken en Marokkanen etc,
  Ik ben zelf een mix van verschillend culturen maar wel hier geboren.
  Mijn punt is dat de meeste net zo Nederlands zijn (hier geboren, en alleen een Nederlands paspoort) als u en ik, dat de meeste verdachten donker zijn maakt ze niet minder Nederlands. Ook als Mauro het goed doet maakt dat gegeven alleen hem niet opeens wel Nederlander.

  (Dat donkere jongens relatief vaker bij dit soort criminaliteit betrokken is schaam ik me wel voor)

  Bij mijn weten is er geen normaal land in de wereld waar zware mishandeling en diefstal wel geaccepteerd wordt. Dus op vliegtuig zetten is zinloos.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Mike
  8 november 2011 op 18:01 | #15

  @ Tom
  Dan hier de straffen geven die ze in hun eigen land anders zouden krijgen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. tom
  8 november 2011 op 22:06 | #16

  @Mike

  Leuk idee!

  Maar ik denk dat het niet gaat werken omdat deze gasten waarschijnlijk hier zijn geboren (2de 3de Generatie) en een Ned paspoort hebben… Dus Nederlanders zijn. De wet maakt geen onderscheid tussen wit en zwart en terecht. Ze vallen dus onder Nederlands recht.

  Daarnaast Lijkt me niet echt handig verschillende straffen voor het zelfde vergrijp in een Land te hebben. Bijv de Sharia is echt een stap terug (Wat heeft de maatschappij aan iemand met een afgehakte hand) En klinkt misschien voor veel van jullie raar maar er zijn ook landen die bijvoorbeeld lichter straffen dan Nederland.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.