Man neergestoken tijdens beroving bij Rabobank in Haarlem [video]

Geschreven door Rowin van Diest op dinsdag 2 augustus 2011

Haarlem – Een man is dinsdagmiddag rond 14:45 uur neergestoken tijdens een beroving bij de Rabobank aan de Dreef in Haarlem. De twee overvallers sloegen daarna direct op de vlucht. Twee getuigen van de beroving zijn met een auto de achtervolging gestart achter de twee mannen, en wisten een eind verderop één van de twee mannen staande te houden. Update: 17:45 uur

De beroofde man, die op dat moment geld aan het storten was bij de bank, raakte door de beroving ernstig gewond door meerdere messteken. Een traumahelikopter werd gealarmeerd om het ambulancepersoneel te assisteren, maar hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De politie begon direct een grote zoektocht naar de tweede dader. Met een politiehelikopter werd vanuit de lucht meegezocht. In Schalkwijk kon de politie een man staande houden, mogelijk dat dit om de tweede berover gaat. Een ooggetuige meldde dat er ook op de Wagenweg een persoon werd aangehouden, onderzocht wordt of deze ook wat met de overval te maken heeft.

De recherche is een onderzoek gestart naar de overval. Politieagenten hebben van ooggetuigen hun verklaring opgenomen. Getuigen die nog niet hebben gesproken met de politie worden verzocht contact op te nemen met het Overvallenteam van de politie Kennemerland via 0900-8844.

Video: Roderick de Veen
Fotografie: Rowin van Diest

 1. haarlemmer
  2 augustus 2011 op 19:13 | #1

  serieus… ik reed hier een tijdje terug langs en toen dacht ik: je wilt als bank toch niet langs zo’n weg zitten en naast een bos, maw: 100.000 uitwegen, dan word je toch op een dag overvallen? (als je bijv. in een winkelcentrum zit, ben je minder snel doelwit).

  en ja hoor…. het is raak. hopelijk komt die meneer er weer snel bovenop, evenals de geschrokken bankmedewerkers.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Missa
  2 augustus 2011 op 22:36 | #2

  Uhhh waar word je tegenwoordig niet meer overvallen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. XXXX
  3 augustus 2011 op 09:08 | #3

  Missa :Uhhh waar word je tegenwoordig niet meer overvallen?

  U weet hoe dit uiteindelijk afloopt als je dit gewoon gaat vinden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. omstander
  3 augustus 2011 op 11:45 | #4

  laatst is er een bank overvallen die in een winkelcentrum zat. maakt dus niet uit.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Ondernemer
  3 augustus 2011 op 13:11 | #5

  Tegenwoordig vind men dit normaal! Ik als ondernemer kreeg afgelopen week om 2uur s’nachts een alarm melding van ons bedrijf dat er een inbraak was. Belde de politie, die vond dat ik eerst zelf maar even moest kijken. Gezellig hoor, in je eentje kijken of er een inbreker is. De politie je beste vriend maar vaak niet thuis, alleen als je buurman vind dat je teveel herrie maakt.
  Ik leef mee met de slachtoffers van deze bizarre overval en hoop dat de politie nu wel eens gaat luisteren naar ondernemers die vaak slachtoffer zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Missa
  3 augustus 2011 op 14:32 | #6

  XXXX :

  Missa :Uhhh waar word je tegenwoordig niet meer overvallen?

  U weet hoe dit uiteindelijk afloopt als je dit gewoon gaat vinden.

  Ik wil alleen maar aangeven wat ‘omstander’ na mij zegt. Dat IK dit gewoon vindt zijn jouw woorden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. karine
  4 augustus 2011 op 03:20 | #7

  je kan beter je deur goed op sloot doen wat je weet maar nooit

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.