Haarlemmer(56) aangehouden op verdenking van onzedelijke handelingen

Geschreven door de Redactie op donderdag 9 juni 2011

Haarlem – Rechercheurs van de afdeling Jeugd en Zeden hebben woensdag 8 juni jl. een 56-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van grensoverschrijdend gedrag bij een minderjarige Haarlemse jongen. Op 23 mei jl. meldde de moeder van de jongen bij de politie dat haar 13-jarige zoon onzedelijk was betast door de 56-jarige pedagoog.

Door de zedenrechercheurs is direct grondig onderzoek gedaan om uit te sluiten dat er mogelijk sprake zou zijn van meerdere minderjarige slachtoffers. Uit dit onderzoek is vooralsnog niet gebleken dat er meerdere slachtoffers zijn gemaakt door deze 56-jarige man.

In dit onderzoek is door de politie nauw samengewerkt met het Openbaar Ministerie, Slachtofferhulp en de GGD Kennemerland/GHOR.

Omdat de Haarlemmer werkzaam was als pedagoog, is hem door de zedenrechercheurs direct meegedeeld om per direct de uitvoering van zijn praktijk op te schorten.

De 56-jarige Haarlemmer is ingesloten en zal a.s. vrijdag worden voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Geen reacties mogelijk.