Vier politieagenten raken gewond bij aanhouding van Hoofddorper in bus

Geschreven door de Redactie op zondag 14 november 2010

Haarlem – Zondagmorgen omstreeks 04:30 uur kreeg de politie een melding van een conflict in een Connexxionbus op de Aziëweg in Schalkwijk. Beveiligers van Connexxion hadden een passagier aangesproken op het feit dat hij zat te eten in de bus.Toen de man niet mee wilde werken verzochten zij hem de bus te verlaten. Dit wilde de man niet. Update: Video

Toen de agenten de beveiligers te hulp schoten verzette de man zich hevig tegen zijn aanhouding. Vier politiemensen raakten hierbij gewond.

Ook zijn broer en andere passagiers bemoeiden zich met de situatie. Uiteindelijk is de verdachte met behulp van een politiehond onder controle gebracht en aangehouden voor ambtsbelemmering.

De verdachte is met een bijtwond aan zijn arm en been eerst naar een ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Hierna is de man, een 22-jarige Hoofddorper, ingesloten. Ook de broer van de man, een 20-jarige Zwanenburger, is aangehouden voor ambtsbelemmering en ingesloten.

De recherche onderzoekt de zaak.

Video: YouTube/Zuurkool1

 1. Ronald
  14 november 2010 op 19:00 | #1

  Ik had de hele bus onder begeleiding richting zakstraat gereden en het hele zooitje vastgezet. De jeugd van tegenwoordig hebben een grote bek en de politie heeft het altijd gedaan volgens hun. Naar aanleiding van deze beelden zou ik bepaalde figuren aanhouden en ook eens laten voelen hoe een hond bijt. Hier zijn verder g een woorden voor.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Geertje
  14 november 2010 op 20:19 | #2

  En dit allemaal omdat die aant eten was in de bus?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. annaac
  14 november 2010 op 23:20 | #3

  Lekker die meid met die vos om haar nek die lekker aso stond te gillen..het zal je dochter zijn.Haar ouders zien haar zo op internet hahahaha.
  Over de rest maar niet te spreken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. martino
  15 november 2010 op 09:17 | #4

  Regels zijn regels wie niet luisteren wil moet maar lekker voelen!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Kubi
  15 november 2010 op 10:12 | #5

  a politie ik **** politie ze denke ze doen hun werk maar noooit a ze late hond bijte en dan zegge ze ja vriend hond daaro maar ze denke ze zijn helden maarja kijk die politie ook stoten uitdelen weetje als hun dat mogen doen dat mag ik het ook wel terug doen zodra dat mij overkomt anders is het compleet oneerlijk

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Kubi
  15 november 2010 op 10:22 | #6

  huh bij sterretjes hoort te staan ”Ik mag de politie niet, maar dat komt omdat … er zijn wel goeie er tussen maar ook slechte en ik ben 2 keer die slechte tegen gekomen ik werd bijna overgereden op een zebrapad met politie die achter dat wagen stond en die helemaaal niets deed, dan heb ik zo iets van,…, ja kom op zeg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Papatrick
  15 november 2010 op 11:21 | #7

  Misschien een beetje ouderwets, maar ik ben opgevoed met het idee dat de jeugd de toekomst heeft. Dat is iets wat ik altijd en m’n achterhoofd heb en waar ook ook altijd naar gehandeld heb. Ik hoop dat ik daarmee de wereld beter achter te laten voor de generaties na mij, dan dat ik hem gevonden heb. Maar als ik dit zie vraag ik me wel eens af waarom ik dat nog doe. Het interesseert niemand meer wat er met ons gebeurt en hoe wij compleet onze eigen omgeving verzieken en vergallen. We zuipen, blowen en feesten ons eigen te pletter, de gevolgen zien we hierboven. Regels worden massaal aan de laars gelapt en degenen die op die regels moeten toezien moeten dat maar allemaal over zich heen laten komen. Ik maak me ernstig zorgen over onze toekomst en hoop dat ik dat niet alleen in sta! Daarnaast wil ik al die politiemensen die (ondanks al het commentaar en kritiek wat ze krijgen) nog steeds geloven in hun werk, een dikke pluim geven…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. …..
  15 november 2010 op 12:06 | #8

  my god wat een grote mondjes zeg… je mag je ogen uit je kop schamen als je met je slabek op dit filmpje staat..
  Voorde politie… mensen kinderen wat en geduld hebben hun zeg! dikke duim voor hun!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. san
  15 november 2010 op 13:15 | #9

  Na het bekijken van de video ik ben ik erg geschrokken.. oké de jeugd heeft een grote mond daar ben ik het mee eens maar wij zijn ook jong geweest de politie van de laatste jaren zijn allemaal gefrusseerdde mannetjes ze houden ervan om te slaan als ik deze beelden bekijk is een agent getraind om het ge-vloek naast hun neer te leggen als je ziet in de beelden krijgt een jongen die een grote mond had een flinke klap met die knuppel was dat dan wel nodig… mijn antwoord is nee.. Het gaat om eten niks meer en niks minder. deze jongen die het gedaan zou hebben kijk goed naar de beelden hoe hij word geslagen geramd en nog eens door een hond te pakken word genomen ik spreek daar schande over Deze agenten die dit op hun geweten hebben zijn niks beter dan de criminelen die vast zitten bah ik word daar misselijk van.. Ieder kind of volwassen Lappen de regels aan hun laars zelfs de regels die opgesteld zijn voor de politie zelf hun Lappen de regels aan hun laars de angenten zijn geen haar beter… Ik vind dat dit een andere oplossing had moeten worden van de politie.. in plaats van met ze allen op een jongen in te slaan triets

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. nn
  15 november 2010 op 14:01 | #10

  De politie is nog erg netjes geweest, inderdaad de hele bus naar het bureau.
  Dit duurt veel te lang, heel mooi dat alles op video staat, nog alleen nog een goede officier van justitie.
  Als dit mijn kinderen zouden zijn, had zijn p…. gebroken.
  Dikke pluim voor de politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. adriaantje
  15 november 2010 op 17:19 | #11

  Er wordt je gezegd dat je niet mag eten in de bus. Als je dan niet luistert mag je de bus verlaten. Wil je dit ook niet en ga je gewoon door met het overtreden van de regels, dan wordt de politie ingeschakeld. Ook de politie vraagt je om de bus te verlaten. Je luistert weer niet en blijft zitten waar je zit. Je hebt gewoon schijt aan alles en iedereen. Op dat moment zou volgens vele hier iedereen weg moeten gaan en de asociale lekker laten zitten.
  NEE!
  Je hebt meedere kansen gehad en weigert alle medewerking.
  Dan wordt er ingegrepen. Niet gaan zeuren, je bent meerdere keren gewaarschuwd.
  Het gaat dus niet om het eten in de bus maar om het weigeren van alle medewerking en niet willen luisteren naar het bevoegd gezag!
  Hoe meer verzet er wordt gepleegd des te harder moet er worden opgetreden.
  Logisch.
  Wat mij betreft had er nog wel harder mogen worden opgetreden. Ook tegen de anderen in de bus die het bevoegd gezag probeerde te hinderen.
  Kan misschien zelfs nog achteraf mbv de beelden…..
  .
  Politie, bedankt voor dit optreden! Jullie hebben hier prima gewerkt.
  De proportionaliteit en subsidiariteit niet uit het oog verliezend.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Geert
  15 november 2010 op 18:03 | #12

  Het is niet schokkend om te zien dat de politie gewoon haar werk doet en enkele mannen oppakt. Wat schokkend is om te zien is dat de rest van de mensen in de bus zich tegen de politie keert. Dat is pas een schande. Respect voor de politie en schande voor de luidruchtige passagiers. Zullen zij ook zo reageren als ze bedreigd worden en ze worden ontzet door de politie? Schaamt u!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Missa
  15 november 2010 op 20:46 | #13

  Triest al die bus losers….schreeuwen als een malle, hoe zielig ben je…?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. ramon
  15 november 2010 op 21:12 | #14

  Hulde en respect voor onze blauwe vrienden want die pet past ons zeker niet allemaal
  Wat een bij de handjes in die bus zeg je zou er met liefde met een knuppel door heen gaan vandaardat die pet mij zeker niet past .

  Politie Top Optreden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Renee
  15 november 2010 op 22:04 | #15

  on-ge-lofelijk. het commentaar wat gegeven wordt door die gasten, het is toch niet te filmen zeg!! wat zet je jezelf te kakken op internet zeg!! om nog maar te zwijgen van het blondje met de dooie rat op dr rug.
  ik had als politie zijnde die hele bus leeggeknuppeld, wat een idioten zeg.
  ze hadden van mij 10 keer harder op mogen treden tegen die zielepieten.
  en dat is onze toekomst…..misselijk word ik ervan!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Peter Pann
  15 november 2010 op 22:33 | #16

  Mooie gesproken Arie

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. rozeprieeltje
  15 november 2010 op 22:44 | #17

  De oorzaak van het uit de hand gelopen incident,is dat een deel van de mede passagier,s gewoon uit waren op senzatie .Mijn petje af voor de reactie van de politie .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Missa
  15 november 2010 op 23:02 | #18

  @ Renee, onze toekomst, idd, tis om te janken :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. rozeprieeltje
  15 november 2010 op 23:06 | #19

  Iedereen die de politie van alles en nog wat uit maken in de bus .Naar wie gaan jullie als je auto is gestolen,of er is in gebroken of wat dan ook .Dan weten jullie ze toch ook te vinden om jullie te helpen .En nu doen ze gewoon hun werk en jullie maken het erger dan het was .
  Jullie willen volwassen zijn ,maar jullie lijken wel kleine kinderen die vragen om aandacht .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. Julio Escalante
  16 november 2010 op 01:03 | #20

  ik vind dat de politie met heel veel geweld heeft gereageerd op de jongen.. omdat ik heel duidelijk zag dat een politie agent als eerst sloeg.. en dat ziet niemand.. veel mensen zeggen hier dat de jeugd de toekomst is maar.. met zo een politie komen we nergens.. en ja, je kan wel brutaal zijn maar de politie is het zeker ook.. en ik vind dat, dat verhaaltje van geen meter klopt…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. christina
  16 november 2010 op 12:41 | #21

  nee geert dit is niet omdat er iemand zit te eten in de bus,dit is omdat die zelfde persoon geen respect heeft voor zijn mede mens,en niet weet wat normen en waarde zijn,trouwens? dat weten nog meer zogenaamde stoere jeugd niet in die bus, wat een oproerkraaiers zeg, ook hun had ik graag opgepakt gezien, en vast gezet, een gedwongen cursus, normen en waarde, en dan pas weer vrij laten.de kwal met zijn koude oren, en de gillende keukenmeid, ben blij dat het mijn kinderen niet zijn, zou me doodschamen als ouder.respect voor de politie, want ik, zou als een razende met me knuppel door de bus zijn geraust, dat ……………wekt de fijne jeugd dus bij mij op.na het zien van dit filmpje

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. heertjenogeenxtje
  16 november 2010 op 22:19 | #22

  Het zijn stelletjes debielen die hun politie opleiding niet goed gevolgt hebben
  Wat ik heb gezien die politie agenten waar veelste aggresief

  Jullie moeten egt hardstikke trots op jullie zelf zijn dat jullie dit doen alleen omdat die gozer aant eten was komen jullie met ze 20e op 1 persoon.

  Maar als er noodzijkelijk gebeurt in ons wijk dan kunnen we hoog uit 2uurtjes wachten en dan komen ze telaat.

  Heel dapper agenten met 1 streeptje.

  Groetjes Anoniem

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. EPS
  17 november 2010 op 19:32 | #23

  Politie Haarlem is Top. Te netjes als je het mij vraagt. Ze hebben die jongen wel erg lang de kans gegeven om vrijwillig de bus te verlaten. Jammer dat er zoveel van die slapelingen zijn die alleen maar kansloos kunnen bleren. Feitelijk had de politie, als het aan mij lag, mee kunnen nemen. Wat en stelletje kneuzen in die bus.

  Ga zo door politie!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. Papatrick
  17 november 2010 op 19:51 | #24

  heertjenogeenxtje :
  Het zijn stelletjes debielen die hun politie opleiding niet goed gevolgt hebben
  Wat ik heb gezien die politie agenten waar veelste aggresief
  Jullie moeten egt hardstikke trots op jullie zelf zijn dat jullie dit doen alleen omdat die gozer aant eten was komen jullie met ze 20e op 1 persoon.
  Maar als er noodzijkelijk gebeurt in ons wijk dan kunnen we hoog uit 2uurtjes wachten en dan komen ze telaat.
  Heel dapper agenten met 1 streeptje.
  Groetjes Anoniem

  En dit bedoelde ik dus met het niveau van Nederland…. Heel stoer anoniem onder je trieste episteltje zetten, waarin welgeteld 12 spel- of grammaticafouten zitten. Bij deze een klein maar goedbedoeld adviesje; leer eerst eens naar jezelf te kijken en kom dan nog eens terug.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 25. sony
  18 november 2010 op 13:32 | #25

  had beter NEDERLANDSE KINDEREN kunnen staan wat een stelletje ongeregeld,die meid bah aso,zal je dochter zijn , er staat toch niet eten in de bus, MAAR TOCH DOEN,REGELS ZIJN REGELS, groete uit de rimboe?vind dat ze alle maal een bekeuring moesten krijgen, orde verstoren , erger nog ze vinden het ook nog normaal hun gedrag,moeten maar naar martin gaus,,die kids

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 26. Lacuna
  19 november 2010 op 09:31 | #26

  Ik heb net het filmpje gezien en toch vind ik dat de politie niet goed gehandeld heeft. De persoon waar het om ging had gewoon de bus moeten verlaten maar ik vind niet dat je met zoveel politie kwaad mag doen aan 1 persoon en dan ook nog die hond. Ach ja dat meisje die staat te schreeuwen enzo was gewoon in paniek. Als ik in die bus had gestaan was ik er uit gegaan. Zelf zou ik hier nooit getuige van willen zijn. Omdat ik dan zelf ook zou willen slaan omdat het gewoon niet kan hoe hier gewerkt is. Jammer dat het zo moet gaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 27. jj
  19 november 2010 op 16:34 | #27

  In het buitenland gebeurt dit niet daar zijn agenten nog agenten en geloof me er is niemand die zo een grote mond durft op te zetten….. gewoon jammer dat de politie hier niets mag en er geen respect is .. welke idoot verzint het om alle mensen in de bus te laten zitten en de politie met gevaar voor eigen leven op zo een kleine ruimte hun werk te moeten laten doen.. zou als ouder mezelf dood schamen als mijn kind zo tekeer gaat.. vraag me af of ze haar naar het bureau hebben gestuurd om der excuus aan te laten bieden . en degene die dit allemaal gefilmt hebben oppakken en een beetje respect leren .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 28. Jeannette
  22 november 2010 op 16:31 | #28

  Ik eet vaak in de bus, meestal goed zichtbaar schuin achter de chauffeur en heb nog nooit het verzoek gekregen om daarmee op te houden. Op het fimpje zie ik dat de persoon in kwestie allang gestopt was met eten, dus wat was nu eigenlijk het probleem? Het politieoptreden oogt voor mij als buitenproportioneel en schrikbarend gewelddadig. Zouden Connexxion en de politie ook zo hebben gehandeld als het om blonde jonge vrouwen was gegaan?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 29. Delftwijk
  22 november 2010 op 22:59 | #29

  En dat allemaal omdat hij zat te eten, get a life

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 30. ikke
  23 november 2010 op 15:22 | #30

  Als iedereen goed leest wat er in het stukje bovenaan staat, dan wordt het toch wel duidelijk waarom de politie optreedt. NIET vanwege het feit dat deze meneer wel of niet meer zat te eten, maar omdat deze meneer iedere medewerking weigerde aan de beveiliging. Had deze meneer gewoon direct gedaan wat hem werd gevraagd, was er waarschijnlijk niets gebeurd. Dit noem ik nu uitlokking! Dat de politie zo lang bezig is met dit hele gebeuren is niet goed. Gewoon iedereen verzoeken de bus te verlaten. Eenieder die hier geen gehoor aan had gegeven gewoon mee naar de Koude hoorn. Met bus en al.Wedden dat de praatjes dan niet meer zo groot waren geweest als ze daar opnde binnenplaats worden opgewacht door een aantal ME ers. Gewoon aanpakken die handel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 31. hoi!!!
  23 november 2010 op 18:11 | #31

  @Jeannette als jij zit te eten in de bus en de buschauffeur vraagt of je daar mee wil stoppen doe je dat dan ? Deze jongenman niet en nog steeds niet toen de bewakers het nog een keer vroegen. Ik vind het wel een beetje overdreven om er zo op los te meppen. Ik snap dat ze zich zelf willen verdedigen maar sommige van die agenten rammen er volgens mij maar gewoon een beetje op los.
  @ikke gewoon andere bus er bij halen. Daar iedereen die niks misdaan heeft en graag door wil reizen in doen en daarna pas verder afhandelen met die gene die niet weg willen. Meteen naar de Koude Hoorn met die hele bus is ook een beetje overdreven vind je? En al helemaal om dan meteen die bus daar weer op te later wachten door een groepje ME’ers. Dat is alleen maar geld verspilling.
  Ik denk echt dat ze de mensen die graag door wouden reizen er gewoon uit hadden moeten laten want ik zou ook boos worden als ze die bus stil houden alleen omdat er een iemand niet wil stoppen met eten. Op die manier krijg je namelijk binnen de kortste keren de hele bus tegen je. Begin je dan ook nog met je wapenstok/gummyknuppel/oid te slaan ja dan zou ik helemaal boos worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 32. indiaantje
  27 november 2010 op 12:00 | #32

  zou ze allemaal opgepakt hebben,wat een taalgebruik zegt,heel erg dit,hebben zeker nog nooit mensen verloren an die sluipmoordenaar

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 33. adje
  28 november 2010 op 12:35 | #33

  lekker dood aan iedereen in die bus schoften !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 34. murat
  29 november 2010 op 20:59 | #34

  Echt waar! zulke STUMPERDS in het blauw heb ik nog NOOIT gezien!
  So what die jongen zit te eten in die bus! Hoevaak heb ik buschaufeurs gehad die zelfs rookten in de bus! Voor de mensen die dit akkefietje goed keuren, EEN VINGER ;)
  Voor de mensen die het afkeuren dat zo gehandeld wordt mijn stem!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 35. nn
  29 november 2010 op 22:41 | #35

  Murat,
  Jammer van deze ondoordachte reactie. Je weet niet waar je over praat. Van normen en waarden heb jij zeker nog nooit gehoord. Erg jammer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 36. martino
  1 december 2010 op 11:43 | #36

  Hey murat ,
  ik weet niet uit welk ei jij komt maar regels zijn regels ik had die bus een ritje koudehorn gegeven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 37. Ali B.
  1 december 2010 op 13:35 | #37

  Wat vinden jullie allemaal weer veel… lekker makkelijk vanaf de zijlijn! Je bent aan het werk, krijgt het verzoek te assisteren en die jongen verzet zich tegen alles en werkt niet mee. Ik heb begrip en respect voor de agenten en hun werkwijze.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 38. Think
  3 december 2010 op 17:35 | #38

  Valt mij op dat veel mensen die het eens zijn met de oproerkraaiers erg
  slecht Nederlands schrijven. Kortom, slecht zijn opgeleid zijn en niet al intelligent
  zijn. Is er een verband tussen opleiding en gedrag? Ben bang van wel. You better think
  before you do… Ouders, schaam je diep, jullie houden dit in stand door jullie jeugd niet op te voeden… Think.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 39. kvs
  4 december 2010 op 21:29 | #39

  Dit kan ook alleen in nederland he, in andere landen hoef je zo niet tegen de politie te “spreken” want als je dat dan al overleefd zou de gehele bus al in de bak zitten.
  En wat kan ik weer trots zijn op mijn generatie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 40. peter Pann
  5 december 2010 op 00:49 | #40
 41. peter Pann
  5 december 2010 op 00:53 | #41

  Papatrick :

  heertjenogeenxtje :Het zijn stelletjes debielen die hun politie opleiding niet goed gevolgt hebbenWat ik heb gezien die politie agenten waar veelste aggresiefJullie moeten egt hardstikke trots op jullie zelf zijn dat jullie dit doen alleen omdat die gozer aant eten was komen jullie met ze 20e op 1 persoon.Maar als er noodzijkelijk gebeurt in ons wijk dan kunnen we hoog uit 2uurtjes wachten en dan komen ze telaat.Heel dapper agenten met 1 streeptje.Groetjes Anoniem

  En dit bedoelde ik dus met het niveau van Nederland…. Heel stoer anoniem onder je trieste episteltje zetten, waarin welgeteld 12 spel- of grammaticafouten zitten. Bij deze een klein maar goedbedoeld adviesje; leer eerst eens naar jezelf te kijken en kom dan nog eens terug.

  eens . Nooit meer doen of Nederlandse les volgen. Of gewoon even simpel nadenken !!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.