Politie start grote zoekactie na gewapende overval op tabak groothandel

Geschreven door de Redactie op vrijdag 26 november 2010

Haarlem – De politie is vrijdagmiddag een grote zoekactie gestart in Haarlem nadat meerdere mannen rond 14:45 uur een gewapende overval hebben gepleegd op een tabak groothandel aan de Zijlweg. De politie heeft bij de zoektocht onder meer gebruik gemaakt van een helikopter welke enige tijd boven Haarlem cirkelde.
Update: 17:40 uur

Meerdere politiewagens hebben in de omgeving gezocht naar de daders. Enkele overvallers waren er rennend vandoor gegaan. Korte tijd na de overval werd een man, die aan het signalement voldeed, aangehouden op de Garekokerskade. Korte tijd daarna werd bij het treinstation van Haarlem nog een persoon staande gehouden door de politie vanwege mogelijke betrokkenheid bij de overval. De politie zoekt nog naar de andere verdachten, die er met een auto vandoor zijn gegaan, hierbij wordt onder meer een politiehelikopter ingezet.

Op de Garenkokerskade werden diverse attributen aangetroffen welke van de overvallers afkomstig zijn. De technische recherche heeft deze spullen onderzocht en veilig gesteld voor nader onderzoek.

In de groothandel is de politie ook enige bezig geweest met het veilig stellen van de sporen. Voor de deur werd een huls van een kogel aangetroffen. De in de zaak aanwezige vrouw liep als gevolg van een vechtpartij die ontstond een wond in haar gezicht op, de in de zaak aanwezige man liep blauwe plekken op.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Haarlem, via 0900-8844. De politie is een onderzoek gestart.

Fotografie: Michel van Bergen & Rowin van Diest

 1. Tim
  26 november 2010 op 15:38 | #1

  Ok, dus daarom vlogen ze net over!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Anita
  26 november 2010 op 15:44 | #2

  Hm, tweede keer al in korte tijd en tot 2x toe net daar geweest :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Nick
  26 november 2010 op 15:48 | #3

  Ok. Daarom was het zo druk met politie in het centrum in haarlem

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Wietze
  26 november 2010 op 15:54 | #4

  Ik hoor ze nu inderdaad ook al een tijdje, ik vroeg me al af..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. adriaantje
  26 november 2010 op 15:55 | #5

  Hopelijk pakken ze die schoften!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.