Politie gebruikt ANPR-auto om wanbetalers te achterhalen

Geschreven door de Redactie op vrijdag 12 november 2010

Haarlem – De politie in Haarlem-Noord heeft vorige week verschillende wanbetalers weten te achterhalen met een ANPR auto. De afkorting ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. Dit is een camerasysteem geïnstalleerd aan de voor- en achterzijde van een dienstauto, waarmee kentekens van geparkeerde en passerende personenauto’s kunnen worden gescand.

Vervolgens wordt het kenteken razendsnel door een databank gehaald waarin onder andere gestolen voertuigen, gesignaleerde personen, notoire drankrijders en personen met openstaande boetes geregistreerd staan.

In Haarlem-Noord zijn vijf voertuigen buitengebruik gesteld in verband met het niet willen betalen van boetes. 1 voertuig is versleept door de belastingdienst, 16 personen hebben hun openstaande boetes betaald.

De politie voert regelmatig in de hele regio controles uit met een ANPR auto.

Geen reacties mogelijk.