Politie en Belastingdienst houden grote verkeerscontrole in Haarlem

Geschreven door de Redactie op donderdag 25 november 2010

Haarlem – Donderdagmiddag en –avond heeft de politie Kennemerland samen met de Belastingdienst een grote verkeerscontrole gehouden op de A200 en N205 in Haarlem. In totaal werden ruim 10.000 voertuigen gecontroleerd.

De politie schreef tientallen bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen zoals het rijden zonder rijbewijs, het rijden tijdens een rijontzegging, het rijden zonder geldige verzekering of APK, het rijden zonder autogordel, het rijden door rood licht, het onveilig vervoeren van een aanhanger en voor het rijden met een vracht met uitstekende delen op de auto. Ook inde het BETEX-team van de politie bijna 2.500 euro aan openstaande boetes van zes wanbetalers. Daarnaast werden twee wanbetalers ingesloten omdat zij hun boete niet konden betalen.

De Belastingdienst controleerde op openstaande belastingschulden. De belastingplichtigen die een schuld hadden openstaan konden direct contant of met een pinpas betalen. Het totale bedrag dat is geïnd bedraagt 22.015 euro en er werd beslag gelegd op 29 auto’s, waarvan er 14 direct werden afgevoerd.

Het wegverkeer op de A200 en N205 werd gecontroleerd door twee ANPR-auto’s. Deze ANPR-auto’s scanden de kentekens van ruim 10.000 passerende voertuigen. Werd op een kenteken iets aangetroffen, dan werd dit direct doorgegeven aan de motorrijders van de politie, die de betreffende bestuurder tijdens de middaguren naar de controlelocatie aan de Minaretstraat brachten, en tijdens de avonduren naar de controlelocatie nabij de Oudeweg. In totaal werden hierdoor meer dan 100 bestuurders door de politiemotorrijders naar de controlelocatie geleid.

De politie nam ook blaastesten af bij bestuurders. Er werd geen drankrijder aangehouden.

BETEX-team
Politie Kennemerland heeft een team van vier politiemensen samengesteld dat zich bezighoudt met het innen van openstaande bekeuringen in de regio. Het team rechercheert op de wanbetalers in de regio èn op mensen die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Het team gaat persoonsgericht te werk en sluit regelmatig aan bij verkeerscontroles in de regio Kennemerland.

Fotografie: Rob Jordaan

Geen reacties mogelijk.