Fietser ernstig gewond na aanrijding met bus op Gedemte Oude Gracht

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 20 november 2010

Haarlem – Een fietser is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een Connexxionbus. De fietser fietste om even over half een over de Gedempte Oude Gracht toen deze vermoedelijk wilde oversteken. Een aankomende bus kon de fietser niet meer ontwijken.

Naast twee ambulances werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen om het ambulancepersoneel te assisteren. Het slachtoffer is even later per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallen dienst van de politie is een sporenonderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. ron
  22 november 2010 op 09:23 | #1

  Buschauffeurs rijden voor 90% te hard op de GOG. Als er max snelheid is van 30Kmph hoe kan die bus dan minimaal 1 buslengte verder staan dan dan waar de fiets ligt? Politie moet maar eens gaan controleren op snelheid op de GOG!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Sabine
  22 november 2010 op 18:05 | #2

  dit lijkt mij meer oversteken zonder goed te kijken

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Paula
  23 november 2010 op 21:17 | #3

  Beste Ron,

  Bij 30 km /uur wordt haast 8.5 meter per seconde afgelegd. Bij een reactie snelheid van 1 seconde heeft de bus dus iets meer dan 8 meter afgelegd,dan wordt er pas geremd en kost het nog een aantal meters voordat het voertuig stilstaar. Een bus heeft een lengte van zo’n 9 meter.
  Dus niet zo snel met een conclusie komen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Sabine
  23 november 2010 op 22:54 | #4

  ik reed er langs, met de fiets, toen er nog geen ambulance was en toen stond de bus heel anders (schuin op de andere rijstrook dus echt ontweken)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. hoi!!!
  24 november 2010 op 20:54 | #5

  @ron zoals die bus nu staat zou het betekenen dat die bus er recht overheen gereden is. In dat geval denk ik dat er niet veel meer van het slachtoffer over zou zijn. Dit moet dus wel betekenen dat die na het ongeluk weer verplaats is. Misschien om de rijbaan vrij te maken? Ruimte maken voor de hulpdiensten?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.