Keuken van woning aan Gedemte Raamgracht verwoest door brand

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 28 augustus 2010

Haarlem – Een brand heeft zaterdagmiddag de keuken van een woning aan de Gedempte Raamgracht totaal verwoest. Om even over half twee rook een buurtbewoner een brandlucht en heeft hierop de brandweer gebeld. Ondanks dat nog niet direct bekend was waar de brand zou woeden gingen diverse brandweerwagens richting de Gedempte Raamgracht.

Onderweg werd duidelijk waar de brandlucht vandaan kwam en werd er door omstanders ook al flinke rookwolken waargenomen. De brandweer is bij aankomst direct begonnen met blussen. Nadat het vuur geblust was hebben de brandweerlieden alle ramen in de woning opengezet om de vele rook uit de woning te krijgen. Omdat het mogelijk was dat het vuur zich nog in het plafond van de keuken zou bevinden is het plafond grotendeels gesloopt.

De bewoners van de woning waren op het moment van de brand niet thuis. Over de exacte oorzaak van de brand is nog niets bekend. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, echter is wel een poes door de dierenambulance nagekeken.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Joyce
  29 augustus 2010 op 11:32 | #1

  Tja, Ik heb 2 keer brand meegemaakt, dus ik herkende de lucht direct. Toen een vriendin en ik richting stad liepen en we de brandlucht roken en zagen, heb ik direct 112 gebeld en hebben we de buren gewaarschuwd. Ik hoop dat de schade meevalt en ik ben vooral blij om te horen, dat er geen gewonden zijn gevallen en de poes is gered. De brandweer was er snel bij. Complimenten hiervoor!

  Joyce

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Pieter
  31 augustus 2010 op 09:50 | #2

  Mijn vrouw en ik zijn de bewoners van dit pand. We waren net even met 1 van onze katten naar de dierenarts toen ik gebeld werd dat mijn keuken in brand stond. Dat was natuurlijk enorm schrikken, de aanblik van de ravage was de volgende schok.
  Gelukkig is de brandschade beperkt gebleven tot de keuken, en is er verder vooral roet- en rookschade. Dit is te danken aan het feit dat de brandweer inderdaad razendsnel ter plaatse was.
  Ik wil alle mensen die de tegenwoordigheid van geest hadden 112 te bellen, heel erg bedanken, vooral de 2 meisjes die zo slim waren op het kaartje in de etalage te kijken om mijn telefoonnummer te achterhalen. En natuurlijk de brandweer, die het vuur razendsnel onder controle had.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. hoi!!!
  1 september 2010 op 14:16 | #3

  Zo dat is zeker schrikken
  Heel veel sterkte n ik hoop dat die poes die mee moest met de dierenarst er niks aan over houd?!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Pieter
  15 september 2010 op 11:22 | #4

  De dierenambulance is wel geweest, maar onze poes was er al over het dak vandoor gegaan. Ze hadden dus het nakijken…
  We zaten zelf met onze kater bij de dierenarts toen de brand uitbrak, die heeft er dus niks van meegekregen, de kwam poes ’s avonds alweer terug omdat ze honger had.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Pieter
  15 september 2010 op 11:23 | #5

  De dierenambulance is wel geweest, maar onze poes was er al over het dak vandoor gegaan. Ze hadden dus het nakijken…
  We zaten zelf met onze kater bij de dierenarts toen de brand uitbrak, die heeft er dus niks van meegekregen, de poes kwam ’s avonds weer terug om te eten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.