Dreamnight at the zoo vertrekt vanuit Haarlem met gillende sirenes

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 4 juni 2010

Haarlem – Bij het Kennemer Gasthuis in Haarlem hebben zich vrijdagmiddag tientallen hulpverleningsvoertuigen verzameld. Onder begeleiding van politiemotoren is de grote stoet met zwaailichten en gillende sirenes aan het eind van de middag naar Artis vertrokken. Omstanders die er niets vanaf wisten keken dan ook erg verschrikt op wat er allemaal wel niet aan de hand was.

“Dreamnight at the zoo” is speciaal georganiseerd voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie. De kinderen zijn hiervoor speciaal uitgenodigd door hun ziekenhuis of andere instelling. Dit goede initiatief is in 1996 begonnen in de dierentuin Blijdorp te Rotterdam. De naam van het initiatief luidde toen: Dreamnight at the Zoo.

Inmiddels wordt een dergelijk evenement wereldwijd georganiseerd. Meer dan 200 dierentuinen doen mee op nagenoeg dezelfde datum. Het doel is om de kinderen en hun familie een onbezorgde avond te bezorgen. Een avond waarop ze even hun ziekte en/of handicap kunnen vergeten.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. hoi!!!
  7 juni 2010 op 23:07 | #1

  Geweldig dat dit gebeurd! (politie)petje af!;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ..
  10 juni 2010 op 15:43 | #2

  Super initiatief!! Dikke pluim voor de mensen die hieraan mee werken/gewerkt hebben!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. michel
  14 juni 2010 op 21:58 | #3

  dit is altijd zo vet om tezien en zo mooi voor die kindere.
  ze kunnen soms wel iets goed doen :P

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.