Drie winkeldieven en zakkenrolster aangehouden door politie

Geschreven door de Redactie op dinsdag 1 juni 2010

Haarlem – Personeel van een warenhuis aan de Rivieradreef betrapte dinsdagmiddag rond 16:00 uur een 82-jarige Haarlemse op diefstal uit de winkel. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze is meegenomen naar het bureau en bekende daar de diefstal. Personeel van een boekwinkel in de Grote Houtstraat betrapte dinsdagmiddag twee mannen op de diefstal van een boek.

De mannen gingen er vandoor maar werden door agenten in de buurt gevonden. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het bleken een vader en zoon van 50 en 23 jaar uit Haarlem. Ze bekenden de diefstal te hebben gepleegd.

Een 76-jarige vrouw uit Bloemendaal merkte tijdens het winkelen in een winkel aan de Rivieradreef dat haar portemonnee uit haar tas werd gestolen door een vrouw. Toen de Bloemendaalse begon te roepen gooide de vrouw de gestolen portemonnee terug en ging er vandoor. Een 22-jarige vrouw uit Badhoevedorp reageerde doortastend en heeft de zakkenrolster aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw bleek een 33-jarige Bulgaarse. Ze is meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt of de vrouw meer diefstallen heeft gepleegd.

Tegen alle personen is een proces-verbaal opgemaakt. Verder bleek de vader van de 23-jarige zoon nog was vonnissen open te hebben staan voor eerder gepleegde overtredingen.

Geen reacties mogelijk.